fredag 13. november 2015

Julekort og pynt med quilling

Denne gangen har jeg prøvd noe som er nytt for meg, nemlig quilling. Men nytt er det absolutt ikke, quilling er en kunstform kjent fra renessansen og går ut på lage dekorative figurer/former av tynne papirstrimler som rulles, formes og limes. Ikke så vanskelig, men det er tidkrevende og litt pirk.
Har laget dette til en utfordring som egentlig ikke har kortet i fokus, men måten å fotografere på. Jeg bruker egentlig veldig liten tid på tekst og foto, da jeg bruker bloggen min mest til utfordringer og konkurranser.

Dette bildet er tatt med to mønster ark, et som underlag og et som bakgrunn. Og det er sånn jeg pleier å fotografere kortene mine til vanlig. To ark plassert oppå pc'en, kortet på plass, også knipses det med mobilen for den er lettest tilgjengelig. Jeg prøvde meg også på et ark med farge, men det funket svært dårlig seriemessig.

 Her har jeg med litt stylingelementer.

Og litt flere stylingelementer.


Og til slutt har jeg tatt bilde av all julepynten jeg har laget.


Jeg var kjempe klar for denne oppgaven og tenkte, nå skal jeg ta bilder til jeg blir skikkelig fornøyd. Men den gang ei, når bildene er tatt så orker jeg ikke en ny runde. Og jeg har innsett at med vintermørket og lyset jeg har inne, så er det flaks når bildene blir bra. Synes egentlig at det blir helt ok, selv med litt korn, blur og ujevnheter. Men selvsagt er det jo gøy at bildene blir bra, men jeg orker ikke og bruke masse tid og energi på det, da lager jeg heller et kort til :) Men øvelse gjør mester, så om noen år så er jeg kanskje der. Og jeg fikk jo litt ekstra trening med denne utfordringen.

Deltar med dette hos:
*Participating with this at:
Ett trykk - Utfordring: ta fine bilder av kortet ditt
Scrappelyst - Utfordring for november - Moodboard
Craft Your Passion - Challenge 287, Anything Goes

♥ Monica

12 kommentarer:

 1. Spennende kort du har laget.
  Tusen takk for at du deltar hos Scrappelyst.

  Hege.

  SvarSlett
 2. Flotte prosjekter i spennende teknikk. Takk for at du deltar hos Scrappelyst.

  SvarSlett
 3. Så stilig med quilling! Enda ein ting eg ikkje har prøvd meg på :)
  Sjølvsagt er det flott med stilige bilder, men eg bruker ikkje så mykje tid på det. Er fornøyd så lenge eg får tatt bilder i dagslys :)
  Men eg kommer nok til å bli med på denne utfordringen også. Det kan jo hende at det ikkje er så tidkrevande som eg trur :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :) Alt som man mestrer er stort sett gøy, men jeg er ikke så glad i ting som tar for lang tid. Men tiden kortes jo ned, når man har gjort det noen ganger :) Gleder meg til å se bildene du tar.

   Slett
 4. Tusen takk for hyggelige tilbakemeldinger :)

  SvarSlett
 5. Hei Monica. Utrolig kreativt og spennende kort. Quilting ser kult ut, men arbeidssomt ;) Synes ikke bildene dine ble for ille heller. Takk for at du deler kortet ditt (og pynten) med oss hos Scrappelyst.

  Elin

  SvarSlett
 6. Du er så flink til å prøve ut forskjellige teknikker, jeg blir helt imponert! Kortet ditt og pynten ble utrolig lekre. Tusen takk for at du deltar hos Scrappelyst :)

  SvarSlett
 7. Takker for super hyggelig tilbakemelding :) Alltid gøy å prøve nye ting

  SvarSlett
 8. Dette fiksa du jo veldig fint, Monica! Likte veldig godt bilde 3 :) Den type bilder hadde blitt fint i bladet. Flott kort også!
  Takk for at du ble med på ekstrautfordringen vår!

  SvarSlett