torsdag 7. april 2016

Det ble noen bunadkort til, denne gangen har jeg også laget bunadsmykkerNORDFJORDBUNADEN (tekst hentet fra: bunadrosen.no)
Nordfjordbunaden har sort stakk i ullstoff med grindvevd bånd nede. Livet er i grønt, rødt eller sort ullstoff og er kantet med grindvevd bånd, mens vesken er sort med broderi. Forkleet finnes i forskjellige varianter. Skjorten er i hvit lin med sort eller hvitt broderi. Til bunaden brukes det oksidert sølv. Strømpene skal være sorte.
ØST-TELEMARKSBUNADEN (tekst hentet fra: bunadrosen.no)
Øst-Telemarksbunaden finnes i dag i mange ulike varianter, alle basert på de første bunadene som ble tatt opp igjen på bakgrunn av draktmateriale fra ca 1820-1850. Livet på bunadene er rikt dekorert på både frem- og bakstykkene med flerfarget ullgarnsbroderi. Stakken, forkleet og vesken er i sort ullstoff med samme type broderi som på livet.
ROMERIKSBUNAD, denne har jeg laget tidligere også.Smykkene er laget av et stykke kartong som jeg har embosset med sølv, deretter stemplet jeg oppi før det ble kaldt igjen. Da fikk jeg litt struktur i kartongen, så stanset jeg ut og brukte de bitene som gjerne går i søpla. Ble veldig fornøyd, da det ga meg absolutt alt hva jeg trenger til bunadsmykkene.

♥ Monica

6 kommentarer:

 1. Disse kortene dine er knall fine :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, synes de er knall fine selv også :) Men som sagt jeg digger jo bunader, jeg synes de er fantastisk flotte.

   Slett
 2. Så produktiv du er for tida! Imponert over desse lekre bunadskorta du lager. Kreativt med heimelaga sølvpynt også. Er det fotobilder av bunader du bruker?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke så veldig mye mer produktiv, bare det at jeg blir ferdig med en del ting jeg allerede har startet på også. Så ikke noe mer enn vanlig :) Stemmer det er fotobilder som er redigert og tilpasset.

   Slett
  2. Tar du bestilling på bunadskort?

   Slett
  3. Beklager, men jeg gjør ikke det. Da jeg ikke har så mye tid til kortlaging for tiden.

   Slett