lørdag 18. juni 2016

Herrekort - IKKE GODKJENT!

Jeg ønsker ikke noen diskusjon rundt kortet, jeg vil bare dele en liten historie.
Dette kortet laget jeg til en konkurranse i 2011 oppgaven lød: Herrekort, og mine øyne var dette et perfekt herrekort. Dette kortet ble ikke godkjent fordi vedkommende synes at det passet like godt til begge kjønn. Jeg fikk tilbud om å endre på kortet, sette på en lapp det sto til pappa/storebror, noe som ville tydelig gjøre at dette var et herrekort. Sterkt uenig og sinna som en lemmen, nektet jeg dette og barnslig som jeg var, gjorde jeg alt jeg kunne for å vise min misnøye, jeg til og med slettet hele korttråden min på forumet (så teit). Alt dette kom fra meg, en voksen person som rett og slett gikk i fistel fordi noen ikke mente det samme som meg. Ikke et stolt øyeblikk for å si det sånn. I dag ser jeg at dette kortet passer meg, jeg foretrekker øl fremfor vin og ja jeg ser hvor hun kom fra.

Episoder som denne skaper dårlig stemning for den/de som lager konkurranse og for folk rundt som får det med seg. Denne episoden fremmer ikke min og andres glede over hobbyen.

En ting er å være hissig og synes at dommeren er en ku, men hold det for deg selv. Greit å gi tilbake meld. på det man er uenig i, men la det bli med det. Man trenger ikke å ha en evig lang diskusjon, kortet er ikke godkjent, aksepter det!

Det handler om å følge spillereglene der man deltar og kunne være voksen nok til å ta imot et ikke godkjent, uten å lage et heidundranes sirkus. For jeg er jo der for å bli med på utfordringen og jeg synes det er enda mer kjedelig å leve i god tro om at man leverer rett, fordi folk rett og slett ikke orker evig lange diskusjoner når de gir tilbake meldingen ikke godkjent. Og rett å slett dropper og kommentere det.

Så her kommer spørsmålet til dere
Ønsker vi kommentaren Ikke godkjent eller ønsker vi å leve i god tro om at vi alltid løser oppgaven rett?

♥ Monica
~~Ha en fin dag, med mange smil  ~ ♥ ~

12 kommentarer:

 1. Vanskelig spørsmål det der! Jeg har klart å bomme på oppgaver, men blir ikke sur for det. Kjipt, men svelger den. Syns att så lenge de sier det på en pen måte så må det da være greit. Kan jo rose ett kort selv om det ikke passer helt inn. Tror bare jeg har vært uenig en gang å da hadde jeg brukt mye sølv ark på ett monokromt kort.....som ikke gikk i sølv, men svelget den! Takk for att du deler :-)Vet att du ikke er ute etter meninger, men jeg hadde akseptert dette som ett gutte kort .....men også som ett jente kort ;-) Kul ide :-) Ønsker deg en fin kveld

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tilbake meld. :) Jeg blir aldri sur, så lenge jeg ser hva de mener. Og jeg blir sjeldent sur når jeg ikke ser det heller, mange ganger kan jeg plukke opp tips fra de tilbakemeldingene. Men som sagt jeg har hatt en episode hvor jeg virkelig fyrte opp under. Og ja, mange fine kort, selv om oppgaven ikke er løst.

   Slett
 2. Eg vil sei at det bør vere ekstremt feil for at noko ikkje skal bli godkjent. Som for eksempel då eg skulle lage ein LO utan raudt, og brukte raude bokstavar. Eit herrekort er så mangt, det kjem vel ann på herren som skal få kortet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Sant. Men det er mange forskjellige oppfatninger av hvordan et kort skal være i forhold til stil og beskrivelse. Jeg ønsker tilbakemeldinger så da velger jeg og ikke henge meg opp i vis jeg er uenig i en avgjørelse, men jeg vil fortsatt gi tilbakemeld. på mitt synspunkt. Hvis det irriterer meg mye nok, så velger jeg bare å ikke delta der igjen.

   Slett
  2. Takk for at du tok deg tid til å kommentere, alltid stas å se hva folk mener og synes om ditt og datt :) God helg!

   Slett
 3. Om det skulle være et herrekort, kan jeg ikke begripe at det også kunne gå til ei dame og ! Er ikke enig i den -ikke godkjent-,men forklaringen ligger vel i den som legger ut utfordringen..og hvor strengt det skal være. Er det skikkelig presisert, kan jeg vel godta det..?! God helg !

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker for ditt synspunkt og ha en fin fin helg du også :)

   Slett
 4. Takker for at dere tok dere tid til å kommentere. Det jeg liker aller best med papirfolket. Er at hvis man lurer på noe så er det alltid noen som svarer :)

  SvarSlett
 5. Knalltøft kort! Tar kopi og legger i idemappa "Mannfolkkort" :)
  Har sjølv ikkje fått godkjendt bidrag (pga at grått ikkje gjekk under kategorien svart). Ingen sure miner av den grunn, og bra at ein blir gjort oppmerksom på det. Synes ofte at mangen strekker utfordringer veeeldig langt berre for å bli med på flest mulige utfordringer. Det irriterer meg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Blir så glad når jeg leser ingen sure miner :) Dette fordi jeg også liker tilbake melding. Men vet at folk slutter å gi de pga. laaange diskusjoner og sure miner. Skjønte ikke helt hva du mente på det siste synspunktet. Mener du at utfordringene blir for lette?

   Slett
  2. Dårlig forklart, ja :)
   Ikkje at utfordringene er lette, men at enkelte blir med på mange utfordringer med samme kort utan heilt å følge kriteriene for utfordringene. F.eks. "bruk kun 2 farger", og kortet inneholder 3-4 farger. Eller at kort er med på skisseutfordringer, og eg ikkje kan sjå ein einaste likhet med skissa. Då synes eg at "Dommerane" har lov
   til å ikkje godkjenne bidraga.

   Slett
  3. Ok, skjønner :) Veldig bra forklart denne gangen. Enig Dommerne har lov og bør "må" si fra.

   Slett